Mentés

A svédmasszázs alapvető ismérvei

1077
HOZZÁSZÓLÁS:

Az már az ókori világban is ismert, és az azóta elterjedt gyógyító és frissítő masszázstechnikákat Henrik Pehr Ling svéd vívómester rendszerezte és fejlesztette tovább a XIX. század elején. Ling mester a torna és sved-masszazsa masszázs ötvözve megalkotta az egyik legnépszerűbb masszázsmódszerét, amely a ma használatos frissítő-, gyógy -, és sportmasszázsok alapjául szolgál: a svédmasszázst.

Hogyan zajlik a svédmasszázs?

A svédmasszázs átlagos időtartama 45- 60 perc. A mellkast és a hasat leszámítva komplett kezelés! Egymásra épülő, jól elkülöníthető szakaszai (fázisai) vannak:

  • A simítás során a masszőr mindkét kezével sikló, körkörös, felszínes és mély mozdulatokat végez. (Utóbbi jellemzően elősegíti a vér keringését.) A simítás jótékonyan hat a perifériás idegekre, valamint csökkenti az izomfeszültséget.
  • A dörzsölés megnyitja a kapillárisokat, fokozza a vérkeringést. Három fokozata (felületes, közepes és mély erősségű) a páciens igényeitől, illetve a fájdalomküszöb mértékétől függ.
  • A gyúrás során fellazul a letapadt izomzat. – Anyagcsere vagy vérkeringési zavarokban szenvedőknek igazán hatásos!
  • Ezután következik a ritmusra történő, enyhe és/vagy tompa ütögetés. A fájdalom csillapítása mellett ellazítja és stimulálja a test egyes részeit. Megfázás, köhögés esetén a hát ütögetése még a felgyülemlett váladék fellazításában is segíthet.
  • Végül de nem utolsó sorban következik a vibráció. Nagy odafigyelést igényel a masszőrtől, a tapasztalat is fontos! Úgy írhatnánk le, mint a testen 1-2 másodperc alatt átfutó, az ujjak hegyével és begyével végzett,  10-20 vibrálóan gyors ujjmozgást. Feloldja az izomfeszültséget, ellazít, megnyugtat.

A svédmasszázs pihentet, oldja a feszültséget, fittebbé tesz, feltölt energiával.
Általánosan elmondható, hogy a masszázst követően javul a vérkeringés és az izomműködés, fokozódik az anyagcsere (a káros bomlástermékek eltávolítását segíti pl. ilyen a tejsav).

Mentés

Az erek kitágulása tehermentesíti a szívet, jótékonyan befolyásolja a vérnyomást.

Amennyiben lázas beteg, gyenge az immunrendszere, netán vérszegénységben szenved, menstruációs panaszai vannak, vagy akár szervezetében heveny gyulladások jelentkeztek, ne vesse alá magát a kezelésnek!

Nem javasolt teli gyomorral – műtéti kezelést követően – korábbi sikertelen masszázs-tapasztalatok után belevágni a kezelésbe!

1077
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1489
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés