Mentés

Ismerje meg az aromaterápia lenyűgöző hatásait

818
HOZZÁSZÓLÁS:

Illatos eszenciák használata a masszázsnak egészen új dimenziókat adhat. A nöwellness-kovek-aromavényekből, gyógyfüvekből és fákból kivont tömény folyadékokat illóolajoknak szokás nevezni. Az illóolajokat az aromaterápiában különböző panaszok enyhítésére használják. Hatékonyak lehetnek egyebek között álmatlanság, pattanások, a bőr öregedése, depresszió és idegesség ellen.

AZ ILLATOK HATALMA

Nagyon kevés emberben tudatosul, milyen nagy hatással vannak rá az illatok, de hatalmukat senki sem vitatja. A tenger szaga vagy édesanyánk parfümjének illata emlékeket hív bennünk életre. Ennek oka, hogy az illatanyagokat az az agyfélteke azonosítja, amelyhez az érzelmek is tartoznak. A szagoknak erős hatásuk van a hangulatainkra is. Ha tehát a masszírozó-olajhoz néhány csepp illateszenciát is adunk, ezzel növelhetjük a masszázs nyugtató vagy élénkítő hatását.

Az újabb kutatások nyomán világossá vált, hogy az aromaterápiától milyen hatások várhatók. Dr. Gary Schwartz – a Yale Egyetem pszichológia- és pszichiátriaprofesszora – kísérletileg bebizonyította, hogy bizonyos illatok hatására csökken a vérnyomás. Egyes különleges illatú almák hatására a kísérletben részt vevő egészséges személyek vérnyomása átlagosan három-öt barral csökkent.

Mentés

Tudományos vizsgálatokkal azt is bebizonyították, hogy a kellemes illatok, például a szilváé vagy őszibaracké fájdalomcsillapító hatású, valamint egyes illóolajok, amilyeneket például jázminból, ilang-ilangból vagy mentából nyernek, képesek hangulatváltozásokat előidézni, és javítani a depressziós állapotokat. A kőtörőfú és a bergamott olaja alkalmas az idegesség és a szorongás csökkentésére, a rózsa- és szegfűolaj pedig a teljesítőképesség helyreállítását segíti elő.

Az illóolaj a masszázsnak luxusjelleget ad. A bedörzsölőolajhoz elég néhány csepp illóolajat adni, hogy illatos legyen, ami megnöveli a nyugtató vagy élénkítő hatást.

TERÁPIÁS ALKALMAZÁSOK

Az illóolajoknak számos alkotórészük van, és nagyon különbözők a tulajdonságaik. Nemcsak a hangulatunkat befolyásolják, hanem baktériumölő, fertőtlenítő és gyulladásgátló hatásaik is vannak.

A kivonatok sokféle és gyakran töbhszörös hatása a nem szakembereket könnyen zavarba hozhatja. Vannak például olajok, amelyeket mind nyugtató, mind élénkítő hatásúnak mondanak. Ez ellentmondásosnak látszik, aminek az a következménye, hogy sokan sarlatánságnak tartják az aromaterápiát. Az azonban bizonyított tény, aki idegfeszültségtől szenved, az masszázs közben megnyugszik. Visszanyeri természetes energiáját, felfrissültnek, újjászületettnek érzi magát.

818
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1489
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés